איטום מרתפים

איטום מרתפים - כל מה שחשוב לדעת

יש איטום בסיסי ויש איטום מתקדם, יש איטום מהיר וחסכוני ויש איטום קפדני עד הפרט האחרון, יש איטום של כל חברה אחרת בארץ ויש איטום של חברת נסיב חלבי ובניו בע"מ! איטום גגות שטוחים, איטום גגות קלים, איטום מחסנים, איטום חניונים תת קרקעיים, איטום מאגרי מים ואיטום בסנפלינג, הם רק רשימה קצרה של כל השירותים שאנו מוזמנים להציע לכם עוד היום!

 

מדוע חשוב לאטום מרתפים וחללים תת קרקעיים

 

איטום מקלטים וחללים פנימיים נחשב לאתגר משמעותי בענף הבנייה. הוא מתבצע בדרך כלל בשלבי ההקמה המוקדמים, מיד לאחר יציקת היסודות. מדובר באיטום המתבצע מצדו החיצוני של המבנה, ונקרא גם "איטום חיובי", והוא יוצר הפרדה בין קירות המבנה ובין המים ו / או הקרקע הרטובה. לרוב איטום שכזה מבוסס על חומרים ביטומניים (שנראים ומרגישים כמו זפת, שחורים וצמיגיים) שאמורים ליצור מעטפת בלתי חדירה. העניין הוא שגם מעטפת שכזו אינה עמידה לנצח ובמקומות כמו מרתפים וחללים תת קרקעיים אחרים עוד יותר קשה לבצע איטום מוחלט, כי המים תמיד מוצאים את דרכם אליהם.

 

לאחר ההקמה כמעט בלתי אפשרי לבצע תיקונים באיטום החללים התת קרקעיים, אך אם בכל זאת מתגלים ליקויים במעטפת החיצונית, נדרשת השלמה בצורת איטום בשטחי המבנה הפנימיים, איטום הנקרא גם "איטום שלילי". חומרי האטימה במקרה של איטום שכזה הם בדרך כלל צמנטיים.

 

שימו לב! איטום שלילי לעולם אינו אמור להתבצע במקום איטום חיצוני. אטימת מבנה צריכה תמיד להתבצע מבחוץ ולא מבפנים, אך במקרה של אי ביצוע איטום חיצוני או של כשל באיטום זה, אין מנוס אלא מלבצע איטום שלילי.

 
 
על מנת לבצע איטום נכון ויעיל, מומלץ שהתהליך ייעשה אך ורק על ידי בעל מקצוע או חברה המתמחים בתחום, ותוך התמקדות מירבית והתאמת חומרים לסוג כזה של איטום. חומרים אלה צריכים להיות מאושרים על ידי משרד הבריאות והמשרד להגנת הסביבה ובעלי תו תקן.

מהם הגורמים לרטיבות במרתף?

 

רטיבות במרתף או בכל חלל תת קרקעי אחר נובעת בדרך כלל מהתפוצצות צינור מים בקירות, מבנייה לא נכונה או מאיטום לא מקצועי שעלולים לגרום למצב שבו המים חודרים לקירות. ייתכן גם שהיא תיגרם ממפגעים חיצוניים כמו מי גשמים או מי תהום, שיחלחלו לאדמה באופן שוטף ובמידה והחלל התת קרקעי אינו אטום באופן מושלם, הם יגיעו אליו.

 

כיצד מתבצע תהליך האיטום?

 

השלב הראשון בתהליך הוא שלב ההכנה המקדימה לאיטום. הכנה זו היא למעשה התנאי העיקרי להצלחת האיטום, ולכן יש לבצעו ביסודיות. תחילה מסירים את כל שכבות הצבע והטיח מהקיר עד שמגיעים לשכבה הבטון הראשונית, ואם קיים ריצוף, יש להרים אותו, כולל את המילוי ושאריות הטיט הדבוקות לרצפה.

 

אם במהלך ההסרה נתקלים בחלקי בטון רופפים, יש להסירם באמצעות פטישון חשמלי ו / או דיסק. מוטות ברזל חלודים או אזורים אחרים שדורשים טיפול מיוחד, יש לסתת או לצפות אותם בחומרים ייעודיים. לאחר מכן יש לבצע תיקון והחלקה של הבטון ומילוי שלו בחומרים מיוחדים שמטרתם לשמור על האיטום.

 

השלב השני הוא שלב האיטום עצמו. תחילה יש להרטיב את השטח היטב ולהספיגו מים. רק לאחר מכן יש למרוח חומר איטום צמנטי על כל נקודות המפגש שבין הקירות לרצפה / לתקרה וכן על קירות המרתף או החלל התת קרקעי המיועד. מריחת חומר האיטום חייבת להתבצע על קיר ספוג ולח היטב.

 

הפעולה הבאה היא החלקה וביצוע אשפרה (שמירת הבטון לח) במשך 3 ימים לפחות. לאחר שהחומר מתייבש חוזרים על אותה הפעולה מספר פעמים, במידת הצורך, זאת על מנת להבטיח איטום עמיד שיחזיק לאורך זמן.

 

לאחר שמסיימים את האיטום, יש לבצע בדיקת רטיבות, ואם יש צורך חוזרים על התהליך.

 

שימו לב! רק איטום שמתבצע באופן מקצועי ויסודי, יכול להבטיח פתרון לבעיות הרטיבות והגנה לאורך זמן של המרתף, לכן אם יש מקום שאסור להתפשר בו, זה איטום החלל התת קרקעי בבית שלכם.

 
 
 
באדיבות אתר טוב תודה לקריאה נוספת על טיפים ודגשים בנושא איטום מרתפים

מעוניין באיטום ברמה שלא הכרת?​

להזמנת פגישת ייעוץ ללא התחייבות